Jadłospis

10.11.2025 -14.11.2025
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny
|
Dzień. |
Śniadanie. |
Obiad. |
Podwieczorek. |
|
Poniedziałek:
(10.11.25 r.)
|
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
schab pieczony [6,7], ketchup
-herbata z cytryną/ woda
|
Zupa z fasolką szparagową [6,7,9].
Makaron z truskawkami, jogurtem naturalnym
i ze śmietaną [1,3,6,7].
- kompot/woda
Jabłko.
|
Ciasto drożdżowe,
mleczko smakowe w kartoniku [6,7].
|
|
Wtorek:
(11.11.25 r.)
|
DZIEŃ WOLNY |
||
|
Środa:
(12.11.25 r.)
|
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
pasta rybna z makreli w pomidorach [3,4,6,7],
szczypior
-herbata z cytryną/ woda
|
Zupa pieczarkowa [1,3,6,7 Gulasz mięsno-warzywny
[1,3,6,7], kasza gryczana, ogórek kiszony z cebulką
-kompot/woda.
Jabłko.
|
Jogurt owocowy pitny [6,7], herbatniki maślane [1,3,6,7].
|
|
Czwartek:
(13.11.25 r.)
|
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
pasztet pieczony [1,3,6,7],
ogórek kiszony
-herbata z cytryną/ woda.
|
Zupa meksykańska [1,9],
Kluski śląskie
[1,3,6,7], surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki
-kompot/woda
|
Deser z kaszą kuskus, prażonymi jabłkami i serkiem homogenizowany
podpłomyki bezcukrowe [1,3,6,7],
|
|
Piątek:
(14.11.25 r.)
|
Kanapka z wędliną
i sałatą [1,6,7],
papryka
Muszelki czekoladowe
na mleku [6,7].
|
Barszcz czerwony z jajkiem i z ziemniakami [6,7,9].
Ryż ze śmietaną [1,6,7].
-kompot/ woda.
Mandarynka.
|
Banan,
wafle ryżowe.
|
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny
Woda do picia bez ograniczeń.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pistacje.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Sezam i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej do spożycia.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
.gif)