Jadłospis



 

 

10.11.2025 -14.11.2025
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny

Dzień.

Śniadanie.

Obiad.

Podwieczorek.

Poniedziałek:
(10.11.25 r.)
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
schab pieczony [6,7], ketchup
-herbata z cytryną/ woda
 Zupa  z fasolką szparagową [6,7,9].
Makaron z truskawkami, jogurtem naturalnym
 i ze śmietaną [1,3,6,7].
 - kompot/woda
Jabłko.
Ciasto drożdżowe,
 mleczko smakowe w kartoniku [6,7].
Wtorek:
(11.11.25 r.)

DZIEŃ WOLNY

   
Środa:
(12.11.25 r.)
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
pasta rybna z makreli w pomidorach [3,4,6,7],
szczypior
-herbata z cytryną/ woda
Zupa pieczarkowa [1,3,6,7 Gulasz mięsno-warzywny
[1,3,6,7], kasza gryczana, ogórek kiszony z cebulką
-kompot/woda.
Jabłko.
Jogurt owocowy pitny [6,7], herbatniki maślane [1,3,6,7].
      
Czwartek:
(13.11.25 r.)
Pieczywo mieszane [1,6,7],
masło [6,7],
pasztet pieczony [1,3,6,7],
ogórek kiszony
-herbata z cytryną/ woda.
Zupa meksykańska  [1,9],
Kluski śląskie
[1,3,6,7], surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki
-kompot/woda
Deser z kaszą kuskus, prażonymi jabłkami i serkiem homogenizowany
podpłomyki bezcukrowe [1,3,6,7],
 
Piątek:
(14.11.25 r.)
Kanapka z wędliną
 i sałatą [1,6,7],
papryka
Muszelki czekoladowe
na mleku [6,7].
Barszcz czerwony z jajkiem i z ziemniakami [6,7,9].
Ryż ze śmietaną [1,6,7].
-kompot/ woda.
Mandarynka.
Banan,
wafle ryżowe.
 
 
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny
Woda  do picia bez ograniczeń. 
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pistacje.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne. 
11.Sezam i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej do spożycia.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.